Webinaari 12.3.2020 klo 13

Aktiivinen arki: Vähemmän istumista vai enemmän liikuntaa? Kumman muuttaminen on helpompaa?

 

Mikä vaikutus aktiivisuudella on hyvinvointiin? Miten voimme muuttaa tapojamme pienin askelin ja mikä merkitys sillä on työhyvinvointiimme?

Tervetuloa työhyvinvointi webinaarisarjamme kolmanteen webinaariin kuulemaan aktiivisen arjen vaikutuksesta hyvinvointiin ja näin ollen myös työhyvinvointiin. Tilaisuus on maksuton.

Webinaarin asiantuntijana yrittäjä sekä istuminen tappaa- väitöskirjatutkija Arto Pesola.

Ohjelma:

Klo 13.00 webinaarin avaus

Anu Salpakoski, Tutkimus- ja kehittämispäällikkö, Peurunka

13.05 Vähemmän istumista vai enemmän liikuntaa? Kumman muuttaminen on helpompaa?

Arto Pesola, yrittäjä- ja tutkija

13.50 Toimistojumppa

10 min maistiainen työpäivää aktivoivista liikkeistä työpöydän ääressä

 

Arto
Arto Pesola

Arto Pesola on tehnyt tutkimusta istumisen vähentämisen terveyshyötyjen parissa. Hänen väitöskirjansa päälöydös oli, että jo puolen tunnin istumisen vähentäminen päivässä ennaltaehkäisee painon nousua vuoden aikana. Arton kaksi kirjaa, Luomuliikunnan vallankumous (Fitra 2013) ja Luomuliikunnan työkirja (Fitra 2015) saivat laajaa huomiota ja ne on käännetty kansainväliseen levitykseen. Arto toimi myös asiantuntijajäsenenä Sosiaali- ja Terveysministeriön työryhmässä, joka laati Suomeen istumissuositukset ensimmäisten maiden joukossa maailmassa. Tällä hetkellä Arto toimii yrittäjänä Fibion Oy:ssä, sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa tutkimuslaboratorio Active Life Labin johtajana.